Резултат с изображение за „"Смъртта е неизбежна за всички", войник застреля 15 души (видео)“
15 души бяха убити днес в град Накхон Рачасима, Североизточен Тайланд, след като тайландски войник откри стрелба, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на полицията.

Има и неколцина ранени. Нападателят още не е заловен. Той държи и 16 заложници в търговския център "Терминал-21".
Местният вестник "Кхаосод" съобщи, че части на полицията и армията провеждат съвместна операция по обезвреждането на престъпника.
По данни на местната медиа "Тхайрат" стрелецът бил поместил по-рано днес в профила си във "Фейсбук" съобщение, че "Смъртта е неизбежна за всички". Имало и снимка на ръката му, стиснала пушка.
Полицейски говорител каза, че войникът е стрелял на няколко места из града, отстоящ на над 250 км от столицата Банкок.
ТАСС и Ройтерс цитират местни медии, според които войникът, идентифициран като ефрейтор Джакрапант Тхома, първо застрелял своя командир и двама войници в казарма, след което избягал с автомобил. По пътя стрелял безразборно по минувачи, после влязъл в търговски център и открил огън по клиентите.
Полицията казава, че по някое време убил двама души в жилищна сграда в града, след което се върнал в казармата, за да вземе друго оръжие.

Стрелецът предавал на живо по "Фейсбук" своята операция, но впоследствие страницата му била блокирана. Има данни, че той е бил разгневен във връзка с имотна сделка.
Подобни кръвопролития са голяма рядкост в Тайланд с изключение на най-южните райони, където от десетилетия оперират бунтовници, отбелязаха информационните агенции.