петък, 21 февруари 2020 г.

Брутално нападение: Обраха до голо 14-годишен ученик в автобус

Резултат с изображение за „полиция“
Брутално нападение над дете в автобус на градския транспорт в София тази вечер без някой да се притече на помощ.
Около 19.10 часа тази вечер в автобус №404, пътуващ в посока "Слатина", трима младежи на около 20 години нападнаха и обраха 14-годишно момче пред погледите на шофьора и пътниците, няколко от които мъже.

Грозната сцена се е разиграла, докато рейсът се движел в отсечката между "Подуене" и "Редута", разказа пред Дарик Мария Кадийска, журналист в "Монитор" и свидетел на грозната сцена.
Никой от присъстващите мъже, в това число и шофьорът, не се е намесил да предотврати гаврата, докато детето пред всички е било съблечено от нападателите си голо до кръста. Реагирали са само две жени - зам.-директорка на 112-то училище, както и Мария Кадийска. Двете седели една от друга на седалка близо шофьорската кабина, когато чули как едно момче от задната част на рейса вика на висок глас: "Не, моля ви, моля ви, не". Последвали викове: "Обраха ме, обраха ме!"
След това ученикът разказал, че е от провинцията, учи карате в спортно училище в София и се прибирал към пансиона на ЦСКА. Бил облечен с тениска и суитшърт с надпис "ЦСКА", когато нападателите го разсъблекли и му ги взели със сила. Те са били трима, на около 20 години и с качулки на главите. Не е станал ясен мотивът за нападението, но друго не са му откраднали. Телефонът му е останал в джоба на долнището.

През цялото време, докато момчето разказвало какво е станало, нападателите са се возели необезпокоявани в рейса отзад. Никой не направил опит да ги накара да върнат дрехите на момчето.
Педагожката и журналистката настояли водачът на автобуса да спре, за да изчакат органите на реда, но той реагирал невъзмутимо с репликата: "Ами това е България" и продължил да пътува с голото до кръста дете и с нападателите му. Обяснил също така, че камерите в автобуса не работят и няма как да предостави кадри на полицията, разказа Кадийска.
Преди да слезе на своята спирка в 19.17 часа, една от жените в автобуса съблякла суитшърта на звездички на своята дъщеря, около 8-годишна, за да облече премръзналото момче. Зам.-директорката на 112-то пък му казала веднага да разкаже на възпитателите за инцидента и да отидат в полицията.
Когато най-накрая шофьорът все пак спрял без да отваря вратите, за да задържи обирджиите, докато дойдат полицаи, нападателите почти изкъртили едната врата и напуснали рейса преди да дойде патрулка, завърши свидетелския си разказ Мария Кадийска, която даде гласност на инцидента.

Новините от днес и със задна дата