сряда, 15 януари 2020 г.

Настаняват в дом мъжа с ампутирани крака, който живее в бургаската болница


Останалият без жилище Валентин Райков от Бургас, който в момента се намира в болницата в града с ампутирани крака, ще бъде настанен в Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в град Бяла, област Варна, съобщиха от Агенция "Социално подпомагане".


60-годишният мъж бил приет в средата на декември в отделението. Няколко дни след това ампутирали и втория му крак. Въпреки че отдавна клиничната пътека на мъжа е изтекла, лекарите и сестрите в отделението продължават да се грижат за него, защото няма къде да отиде.

Пред Нова телевизия Валентин разказа, че още през декември е подал молба да бъде настанен в социалния дом в село Горица. Там обаче свободни места нямало.

"Изкарахме всички празници с него. Прибран е на топло, грижим се за него, полагаме всички медицински усилия да овладеем проблема, който има. За съжаление, няма място, където да бъде настанен", заяви медицинската сестра Ивелина Чимбулева.

Дирекция „Социално подпомагане“ – Бургас работи по случая на 60 – годишния мъж от 10 декември м.г., когато той подава заявление – декларация за настаняване в институция. Постъпването му в Дома за пълнолетни лица с физически увреждания предстои през следващата седмица.

От АСП уточняват, че за бургазлията това е второ настаняване в специализирана институция. Първоначално той е настанен в Дома в село Ясна Поляна, област Бургас, но напуска по свое желание през декември миналата година.
* Мъж с ампутирани крака живее в болницата в Бургас - няма къде да отиде

Новините от днес и със задна дата