сряда, 15 януари 2020 г.

Шестима бургаски ученици се класираха за националния кръг на състезанието по творческо писане на английски език


Над 3200 ученици от 147 училища в страната участваха в предварителния кръг на Десетото национално състезание по творческо писане на английски език.

Те се конкурираха в седем възрастови категории, от 6-ти до 12-ти клас, като имаха един час да пишат по теми, предложени от организаторите.


Писмените работи бяха оценени от три журита, съставени от професионалисти в различни области, сред които и англоговорящи.


И тази година зададените теми провокираха въображението на учениците, които писаха за "Скритите таланти на светулката", "За какво мислят палтата в гардероба през лятото", "На изток от слънцето и на запад от луната", "Моят прекрасен приятел - английският" и др.


Бургас се представя традиционно добре в това престижно състезание.

Този път градът ни успя да класира 6 от общо 71 финалисти от цялата страна. Нека им пожелаем успех на Националното оценяване, което ще се проведе на 25 януари 2020 година.

По традиция най-добрите трима в седемте възрастови категории ще бъдат отличени на специална церемония през февруари в Американския университет в Благоевград.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за десета поредна година от Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС", с подкрепата на Посолството на САЩ, Американския университет в България и Британския съвет.
Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и да мислят нестандартно.

Новините от днес и със задна дата