понеделник, 13 януари 2020 г.

Две жени остават с опасност за живота след взрива във варненския блок! Има заподозрян!

Кадър от БНТ

Две възрастни жени са откарани в клиниката по изгаряния във Военноморската болница във Варна. Те са в тежко състояние, натровени с карбоксихемоглобин, след като са пострадали при мощния взрив в блока в кв. "Владиславово". Жените са стабилни, но животът им все още е в опасност. Това обясни директорът на болницата полк. проф. д-р Ивайло Въжаров.

Трите деца, които също са евакуираните след взрива, са настанени в УМБАЛ "Света Марина" - момиче на 4 г. и две момчета, на 12 и 17 г., с данни за обгазяване. На децата незабавно е оказана адекватна помощ. Xоспитализирани са в педиатричните клиники на болницата. Те са адекватни, в стабилно състояние, без опасност за живота, но ще останат 48 часа под лекарско наблюдение.
Полицията продължава разследването на взрива в жилищен блок във Варна. Все още не е ясно чии са останките, открити във входа на блока. По информация на "24 часа" възможно е те да са на 66-годишния Веселин Димитров, когото полицията издирва. Той е заподозрян за екплозията. Тя разтърси квартал "Владиславово" около 4,20 ч на 13 януари.
Твърди се, че заподозреният Веселин е тормозил бившата си приятелка и я е заплашвал по телефона. През декември му е била издадена ограничителна заповед, но бившият полицай отново е бил чут да се заканва, че това "не е краят".
Заподозреният Веселин Димитров е бивш военен, работил и в МВР. От полицията обаче е уволнен за корупция. Варненската окръжна прокуратура образува срещу него предварително производство за умишлен палеж.
Апартаментът е собственост на Антоанета - жената, с която Димитров живеел на семейни начала.
В блока казват, че за последно са видели Веселин да изнася багажа си в нощта срещу понеделник.

Новините от днес и със задна дата