Жител на американския гр. Ню Бедфорд, щата Масачузетс, загуби милиони долари заради незнание на английски език, съобщи в."Индипендънт".

Жоао Луис Дапонте е завел дело срещу Мария Оливейра и Сузана Гаспар, които според него присвоили парите, които той спечелил от лотария.
Дапонте твърди в иска, че спечелил четири милиона долара. Неговият роден език е португалският и на него думата "mil" означава хиляда". Когато видял, че на билета му пише "4mil", той решил, че става дума за четири хиляди долара.
Мъжът увери, че дал лотарийния билет на Оливейра и помолил тя да вземе печалбата, вместо него. Обещал ѝ 200 долара като възнаграждение за услугата. Според Дапонте неговата позната се свързала с организаторите на лотарията и получила вместо него 2,6 милиона долара - печалбата след удържани данъци. Оливейра обаче му предала само 3800 долара, които той очаквал, и запазила остатъка за себе си.

Дапонте научил за измамата, след като разговарял с приятел, който познавал също Оливейра и Гаспар. Оливейра отрича обвиненията и твърди, че никога не е получавала печалба от името на когото и да било.