сряда, 29 януари 2020 г.

Десислава Радева коментира със сарказъм телефонните записи на президента

Резултат с изображение за десислава радева
Съпругата на президента Румен Радев направи първи коментар на разпространените срс-та, свързани с назначаването ѝ за пиар на Военновъздушните сили.
На страницата си във Фейсбук Десислава Радева публикува песента на Toto - Hold the Line, като я придружи с думите:
 Приятелка звъни от близо два часа. Няма да вдигна! Държавната измяна дебна навсякъде..."
В понеделник главният прокурор Иван Гешев отправи няколко въпроса към Конституционния съд:
Дали се припокрива понятието "държавна измяна" с престъпленията по глава първа от НК "престъпления против републиката", в раздел "Измяна"; каква е разликата между понятията "държавна измяна" и "нарушение на Конституцията"; включват ли в съдържанието си някое от понятията "държавна измяна" и "престъпления против републиката" извършването на престъпление, различно от предвидените в раздел "Измяна", глава "Престъпления против републиката", ако да, в кое от двете и има ли изисквания относно вида на престъплението?
 
След като в годишния си отчет президентът поиска от Иван Гешев "да обясни мотивите си оред обществото", от прокуратурата публикуваха срс-та, в които се чува и гласът на Румен Радев.
В първия от записите се чува как командирът на ВВС ген.-майор Цанко Стойков казва на държавния глава, че е получено писмо от Антикорупционната комисия с искане да бъдат предоставени документите около "назначаването на Деси". Стойков заявява, че досега "удържал положението", но все нещо трябвало да отговори. Държавният глава отвръща, че знае за тези неща, които определя като "абсолютни простотии", и подчертава, че отговорът на ВВС до КПКОНПИ трябва "да го видим и тук" (вероятно президентството - б.р.). Командирът се съгласява, като уверява, че ненужната информация въобще няма да я праща.

Новините от днес и със задна дата