сряда, 29 януари 2020 г.

Акция на прокуратурата и МВР в офиси на Васил Божков


Специализираната прокуратура и МВР са влезли в офисите на Васил Божков на централната улица "Московска" в София рано тази сутрин, съобщи БНТ преди минути. Информацията все още не е потвърдена официално.

Проверяват се и други адреси, в това число и бивша резиденция на Тодор Живков в парк Витоша, ползвана от бизнесмена, допълни националната телевизия.
Засилено полицейско присъствие има и пред офис на Националната лотария на улича "Фритьоф Нансен" в столицата, предаде пък агенция БГНЕС. На място има и прокурори от Специализираната прокуратура.
Това се случва дни, след като стана ясно, че намеренията на ГЕРБ и "Обединени патриоти" са да отнемат лиценза за лотариите на Божков, който е и собственик на ФК "Левски" и заяви, че ако това се случи, няма да може да го издържа.
Бюджетната комисия в парламента вече одобри на първо четене проектозакона на лидера на НФСБ Валери Симеонов, с който се разрешава лотария да се провежда единствено от държавата, а днес се очаква и гласуване в пленарната зала.
Причината е, че 210 милиона лева не са постъпили в бюджета от частните лотарийни игри, тъй като са били облагали по различен начин от държавното тото, обяви Агенцията за финансов контрол.

Самият Божков обаче заяви, че всичко е плащано със закон, заплаши със съд и обвини управляващите в опит за национализация. Премиерът Бойко Борисов отвърна, че няма нищо такова, защото просто ще бъде отнет лиценз заради нарушение.
(Очаквайте подробности)

Новините от днес и със задна дата