Тръба с дължина около 45 метра, от дълбоководното заустване на канализацията, изградена по новия воден проект на Созопол, бе открита на брега на плажа "Златна рибка", изхвърлена от морските вълни. От общината увериха, че няма опасност от екологичен проблем в морето, заради скъсаната тръба на мръсната канализация.

По повод инцидента кметът на града Тихомир Янакиев още в петък е провел среща с изпълнителя на проекта, проектанти, представители на строителния надзор, на ВиК Бургас, ръководителя на пречиствателната станция в Созопол Красимир Кръстенов.
Тръбопроводът е направен по време на мандата на предишния кмет на града - Панайот Рейзи, но все още е в гаранция.
Предстои да бъде установена причината за скъсването на тръбата, понеже има съмнения за проблем в ранен етап на проекта. Гаранционното обслужване ще бъде поето от страна на изпълнителите, добавиха от общинската администрация в Созопол.
От там уточниха, че няма опасност от екологичен проблем, тъй като водите които се изливат в морето са напълно пречистени от станцията, която работи в норми и се правят редовни замервания.

Снимка на изплувалата на брега тръба в социалните мрежи предизвика серия от бисери, като някои я сравниха с чудовището от Лох Нес.
Тръба от мръсната канализация в Созопол изплува на брега
"Вместо да отвежда водата навътре, тя е на пясъчната ивица. Прокуратурата да провери как се изпълняват проектите", настоява зрителят, изпратил снимката на тръбата.