четвъртък, 2 януари 2020 г.

Мъж загина при пожар в Бургас

 Резултат с изображение за Мъж загина при пожар в каравана в Бургас
Инцидентът е станал в комплекса "Меден Рудник"
Часове преди новогодишната нощ мъж изгоря в караваната си в бургаския комплекс Меден рудник. Пристигналата на място пожарна и полиция не са успели да спасят 59-годишния бургазлия, който живеел в караваната.


59-годишният Бончо Петров живеел в караваната си на паркинга пред жилищния блок в който преди година се намирал апартамента му. Мъжът продал жилището заради фамилна подялба и живеел от помощта на съседите си. Днес в обедните часове те му занесли храна и малко алкохол.
"На никой лошо не правеше, той беше кротък човек, но казват че се пропил. Пушек имало първо и след това изведнъж избухнал пламъкът и не могъл да излезе", каза негов съсед.
Според очевидци пламъците обхванали караваната за минути и тя бързо изгоряла. съседи предполагат че спящият вътре на походно легло мъж се е задушил.
"Самотно живеещ и е със зрителни дефицити. В резултат на извършения първоначален оглед е констатирано, че караваната не е ползвала електроснабдяване, не е била вързана към електроразпределителна мрежа и е твърде вероятно отоплението в нея да се е осъществявало посредством газова бутилка. Към момента нямаме данни да се касае за умишлен палеж", каза още Цветелина Рандева – говорител на ОД на МВР Бургас.
По данни на съседите Бончо се отоплявал с газова печка, за която бутилка те му помагали финансово. Часове преди да се запали, те го предупреждавали да бъде внимателен.

Новините от днес и със задна дата