вторник, 28 януари 2020 г.

От "Дондуков" 2 с официална позиция за СРС-тата с президента

 Резултат с изображение за Румен радев
 Прессекретариатът на държавния глава няма как да коментира съдържанието на записи, направени чрез специални разузнавателни средства (СРС) и разпространени от прокуратурата, нито да потвърди твърденията за естеството на разговорите, тяхната автентичност и достоверност. Това се посочва в позиция на прессекретариата на президентската институция.

Припомняме, че по-рано началникът на политическия кабинет на държавния глава заяви, че научава за материалите, разпространени от прокуратурата, от медиите. "Нищо от това не е минало през юридическо обсъждане, за да се види какво е допустимо, какво – не, да се види достоверността му. Въпросителните са една страница, отговорите – нула. Официална позиция и яснота по случващото се няма", заяви Калоян Методиев пред bTV.
По думите му в момента сме свидетели на "разграждането на държавността".
"Междуинституционалната война се разраства. Създават се условия за една перфектна буря в държавата. Кой какво ще прави в тази мътна вода е отделен въпрос. Очевидно вече сме влезли в една криза и какво ще се роди от нея ще стане ясно в близко бъдеще", смята Калоян Методиев.
"Ако президентът каже, че България е добре и се развива, би изгубил най-силното си оръжие - да говори истината и да е огледало на това, което се случва в обществото. Няма как да се каже на черното бяло - нещата у нас не вървят. Система след система изключват, държавата не функционира дори на битово ниво от африкански тип", на мнение е началникът на кабинета на Радев.
Калоян Методиев заяви, че президентът не се страхува, ако се стигне до импийчмънт.
"Ако тръгне процедура по импийчмънт на президента, рейтингът му от 60% ще стане 80%, заяви той, без да си даде сметка, че с последната компрометираща информация рейтингът на президента най - вероятно се е сринал до нула.
Както BurgasNovinite.BG съобщи, днес прокуратурата отговори на призива на президента Румен Радев към главния прокурор на Република България Иван Гешев да обясни мотивите си за отправеното питане към Конституционния а задължително тълкуване на чл. 103 от Конституцията. И пуснаха записи, направен със СРС, между президента Румен Радев и шефа на ВВС Цанко Стойков. Прокуратурата е установила данни за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност на президента. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.
* Прокуратурата пусна СРС-та за Десислава Радева, в дело за ВВС имало вероятност за престъпление на президента

Новините от днес и със задна дата