събота, 14 декември 2019 г.

Това ли е най-красивата и талантлива българка? Светът полудя по нея ВИДЕО


Красива и талантлива пловдивска челистка запленява безбройните почитатели на класическата музика в интернет, пише "Марица".

Гледанията на видеата на Весислава Тодорова в Youtube вече гонят 8 милиона, а най-популярният ѝ клип - „Красавицата и звяра" е видян от над 3,1 млн. ​души. Талантливата изпълнителка плува в свои води в Арабския свят и свири ​в дворци пред дубайски и саудитски принцове и техните семейства.

Най-ранната мечта на Весислава била да стане актриса. „Използвах всяка удачна ситуация да се правя на интересна пред родата. След това обаче започнах да свиря на виолончело, така че мечтите се изместиха повече към музикалния бизнес", признава Весислава.

Искала да бъде певица, танцьорка, челистка и какво ли още не. Днес претворява мечтите си в реалност. „Детството ми в Пловдив беше вълшебно. Спомням си с много любов за всеки един момент. Имах невероятни приятели, които днес са в различни точки на света. Нямахме мултимедия, нямахме интернет. Беше много прекрасно да излезеш на двора, да звъннеш на звънеца на твой приятел и да кажеш: Чичо Гошо, Крисито може ли да слезе да си играем?", разкрива челистката спомените си от аналоговото минало.

Майка ѝ я записва на уроци и избира виолончелото. Тогава Веси е на 7 години и ѝ купуват малко чело четвъртинка. В V клас съдбата я отвежда в музикалното училище. Най-вече винаги ще помня хората, с които се запознах. Как израснахме заедно, всеки със своите си мечти и желания. Всички странни и артистични по своя си начин, подчертава Весислава.

Нейните приключения с нотите продължават в Музикалната академия в класа на Христо Танев. В академията тя се запознава с някои от най-добрите млади музиканти на нашето време. „Това се хората, за които сега чувате, че пишат музика за Холивуд или са известни из цял свят. С тях навремето ходихме на хармония и солфеж заедно. Преписвахме от един друг и се събирахме след лекции да се мъчим да пишем музика", допълва тя.

Междувременно започва солова кариера на музикант с рецитали из Европа, а впоследствие я влече на изток. Свири и живее първоначално в Делхи, Индия, а после в арабските перли - Дубай и Абу Даби. При всяко свое завръщане музикантката намира Пловдив все по-красив и по-красив. „Прекрасно е, че градът става по-артистичен и бохемски. С желание си идвам всяка година и с радост гледам развитието", казва Весислава.

Гордее се, че родният ѝ град е Европейска столица на културата. „Голямата част от новите артистични инсталации под тепетата се случиха точно заради тази номинация. Всичко това даде нов живот на Пловдив, което намирам страхотно. В Европа като цяло имаме един дух на бохемство и артистичност, който трудно се усеща в Близкия изток. Това е едно от нещата, които много ми липсват, и затова обичам да си идвам често в България", заключава тя.

Новините от днес и със задна дата