събота, 21 декември 2019 г.

Роднина на убития мъж: Няма да търсим отмъщение

 
Убийство разтърси пловдивския квартал „Столипиново". Спор за жена завърши със смъртта на 26-годишен мъж, прободен с нож, на една от най-оживените улици. Извършителят е задържан.
Скандалът между двамата мъже е започнал по обед на улица „Батак" в близост до едно от училищата в района. Скарването бързо е прераснало в бой.

"Вади се нож, ще изясняваме на кой е ножът. Нанасят се удари с ножа, в крайна сметка едното от лицата получава смъртоносно нараняване в областта на врата, вследствие на което е починало тук на място.", съобщи гл. инспектор Николай Кирков, началник на VI РПУ-Пловдив, предава БНТ.

Извършителят е на 24 години и също има прободни рани, но е без опасност за живота. Според хора от квартала той е проявил агресия, защото другият мъж закачал жена му. Починалият живеел в Германия, прибрал се преди седмица - разказаха негови роднини.

"В момента сме в шок. Ще видим сега вече отгоре какво ще решат, от прокурора, съдията ще видим какво ще кажат. Отмъщение няма да искаме, защото всички сме семейни хора", казва Рашко, роднина на жертвата. Часове след убийството, в "Столипиново" имаше нов сблъсък, между две фамилии на улица „Елба".

Едно момче е със сериозни травми на главата и е настанено в болница. Днес в квартала имаше засилено полицейско присъствие.


 "Няма напрежение, сами виждате, има достатъчно полицейски сили, така че ще се погрижим за опазване на обществения ред", увери гл. инспектор Николай Кирков. Полицаите ще останат в „Столипиново" през цялата нощ, както и в следващите дни.

Новините от днес и със задна дата