четвъртък, 19 декември 2019 г.

Международната асоциация на екзорсистите: Книга кара децата ви да служат на Нечестивия

 
Международната асоциация на екзорсистите предупреждава за детска книжка, учеща подрастващите да призовават демони, които да помагат със задачите вкъщи и домашните.
„Детска книжка за демони”, написана от Аарън Лейтън, е фокусирана върху малчугани между 5 и 10 години.
В нея се съдържат символи, които да „събуждат” цветни герои, изявени помагачи срещу хулигани и добре познатото „не искам да вечерям”. В книжката „демоните” превръщат навярно скучната чиния със салата и месо в табла с бисквити, пише „Дейли мейл”.
Въпреки това президентът на асоциацията отец Франческо Бамонте осъди литературното произведение. По думите му книгата предразполага към сатанизъм като „нормална алтернатива на другите религии”. Католическият свещеник заяви, че не е хубаво да се заиграваме с демони.
 „Този, който приканва деца да призовават демони, е същият този, който слага граната в ръцете им. Рано или късно ще последва взрив”, категоричен беше той. Някои онлайн потребители брандираха книгата като „чисто зло” и „сатанически боклук”. Други пък смятат, че тя е креативна, забавна и сладка. Произведението на Лейтън беше публикувано по-рано през годината.

Новините от днес и със задна дата