петък, 27 декември 2019 г.

Христо Боба, държал в плен непълнолетна в бургаско село, втрещи с безумна версия


Не можех да я оставя сама, чувайки начина, по който приятелят ѝ говореше. Не исках да я оставя на произвола на съдбата. Когато излязох с нея, по мен полетяха камъни.
Така Христо Попов-Боба, обвинен, че е държал в плен непълнолетно момиче, описа случилото се миналия вторник в бургаското село Маринка. Той поиска от съда да бъде пуснат под домашен арест "за да се изчисти ситуацията", пише burgas24.bg.

Припомняме, че Христо заключи 16-годишно момиче и издърпа дръжката на вратата, за да не може да напусне помещението. Адвокатът на Боба Захари Кирилов изчерпателно разказа пред съда версията на своя подзащитен. Псувня, а може би ревност, са причините за екшъна. Заключеното момиче било на гости на Христо заедно с техен незрящ приятел. Тримата разговаряли и слушали музика. Всичко било наред, докато девойката не получила телефонно обаждане от своя приятел.

Тя обаче скрила от него къде е и излъгала, че се разхожда из селото. Приятелят ѝ чул гласа на Боба и го напсувал. Като чул това домакинът не останал длъжен, отвърнал му със същото и го приканил "да се разберат като мъже". Христо издърпал дръжката да вратата и казал, че ще отключи след като приятелят на момичето се появи.

Според защитата момичето е имало телефон в себе си през това време и ако искало е можело да позвъни на тел 112. Целият плен пък продължил 14 минути. На своето заседание днес Окръжен съд – Бургас потвърди определението на Районния съд, с което спрямо Попов е взета мярка за неотклонение задържане под стража. Определението е окончателно.

Новините от днес и със задна дата