петък, 27 декември 2019 г.

Намериха огромна сума пари в потрошеното БМВ на Петьо боксьора


Голяма сума пари е открита в БМВ-то на Петър Георгиев, който помете цяла редица коли пред блок 30 в район „Тракия“ на 23 декември към 3,30 сутринта, съобщава "ПловдивПрес".
Парите били в различни купюри,  като да са събирани от уличен оборот на няколко търговски обекта. Това насочвало следствието, че младежът или част от спътниците му са се занимавали с особена дейност, развивана край чалготеките, и са събирали печалбата.

Боксьорът Петър Георгиев, който е криминално проявен, помля колите на два входа, след неуспешен опит да се измъкне от преследващ го полицейски патрул.

По неофициална информация, четирима, а не трима са пътували в новозакупеното БМВ на Петър, като единият от пасажерите е заловен на задната седалка, той просто не успял да се измъкне навреме, защото от ударите двете задни врати се били заклещили.

Единият от компанията хитро влязъл и се опитал да се скрие във вход „Б“ на бл. 30, дори по пътя се разминал с един от собствениците на потрошените автомобили
Жена от входа обаче го видяла и се развикала, но когато го подгонили, той изскочил от прозорец на стълбищната площадка и през козирката и прохода под блока офейкал в тъмното към горичката на Лаута, където следите му се изгубили. Вече са установени всички от зловещото БМВ. 


„Добре че колата им не се е усукала в свредел, нямаше нито един жив да остане при тази скорост и толкова удари. Господ ги е опазил тези момчета“, коментира специалист по безопасност на движението, след като видя снимките със смачкания баварец на Петър.

Криминалистите за минути отцепили района край блоковете 30, 29, а бегълците от БМВ-то в бързината да избягат допуснали серия от грешки.

Документите на единия били паднали до колата, а при оглед в предната част на автомобила полицаите открили крупната сума.

Много евтино скроена история била версията, че Петър и пътниците му се запознали в кръчмата. От разгледаните кадри от видеонаблюдението в клуба се вижда, че те са си компания, дошла да отпразнува някакъв добър повод. Един от тях цялата вечер не пиел, защото трябвало да е „дежурен“ и да може да разкара компанията.

От същите кадри се виждало, че соченият за шофьор пък обърнал към 5-6 питиета, а после юнашки се качил в БМВ-то, което било паркирано край чалготеката.

Новините от днес и със задна дата