събота, 21 декември 2019 г.

Повече от 3600 полицаи патрулират по натоварените преди празниците пътища


Повече от 3600 полицаи се грижат за реда по пътищата на цялата страна. Това каза за БНР инсп. Чавдар Кочев от отдел "Пътна полиция".
Той отбеляза, че на места има мъгли и видимостта е ограничена и призова шофьорите да бъдат внимателни.
Пътищата в област Благоевград са проходими и няма въведени ограничения. Преди обяд гъста мъгла затрудни движението по автомагистрала "Струма" от Благоевград до ГКПП Кулата. Автомобилният трафик е нормален за почивните дни, казаха от Областно пътно управление Благоевград.
Движението по основните пътища в страната е натоварено преди поредицата почивни дни за предстоящите коледни празници. От МВР съобщиха, че са предприети всички мерки за улесняване на трафика, а екипи на пътната полиция ще следят за нарушения от страна на водачите.
От Гранична полиция съобщиха, че по всички пунктове са предприети мерки за обработване документите на пътуващите.
Заради проблем с електрозахранването на гръцка територия тази сутрин трафикът на ГКПП Кулата е бил временно затруднен. Към момента движението е нормализирано. Повече са автомобилите на вход към България, но обработката на документи и товари се извършва бързо, заявиха от "Гранична полиция".
Катастрофа на пътя Пловдив-Карлово
Мъж и дете са пострадали при катастрофа на пътя Пловдив-Карлово, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.
В 10.00 часа е постъпил сигнал за пътно произшествие на пътя Пловдив-Карлово, след разклона за с. Царимир в посока Пловдив. Мъж на 45 г., пътувал със 7-годишната си дъщеря, е заспал зад волана, в следствие на което колата минала в насрещното платно и се блъснала в дърво.
Двамата са транспортирани в болница без опасност за живота.

Новините от днес и със задна дата