сряда, 18 декември 2019 г.

Прокуратурата за обрата с катастрофата с Местан: Бащата на убитото дете трябва да плати 2000 лева гаранция, като съпричастен / ВИДЕО


Прокуратурата потвърди новината от вчера, че има втори обвиняем за катастрофата с Лютви Местан, при която загина бебе. Припомня, че вчера стана ясно, че като втори обвиняем е привлечен бащата на загиналото дете Еджрин.

 „По повод запитване от журналисти ви уведомяваме, че на 17 декември 2019 г., Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем Ю. А. за престъпление по чл. 343 ал. 1 буква В във връзка чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че в условията на независимо съпричиняване, на 14 април 2019 г., на Главен път I-5, водещ от гр. Кърджали към ГКПП-Маказа, в района на с. Загорско, община Джебел, при управление на моторно превозно средство, по непредпазливост е причинил смъртта на шестмесечно дете. На обвиняемия Ю.А. е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 2 000 лева.

Разследването по делото продължава“, това се посочва в съобщение на Окръжна прокуратура-Кърджали. БЛИЦ припомня, че произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“.

Новините от днес и със задна дата