понеделник, 11 ноември 2019 г.

Бойко Борисов намачка посланика на САЩ у нас, "за да е жива и здрава"/ ВИДЕО

Докато се возиха в джипката, посланичката се опита да запази дистанция, като се обръщаше към Бойко Борисов постоянно в учтивата форма „Mr Prime minister”.
Премиерът Бойко Борисов демонстрира изключително фамилиарно поведение към новозастъпилия американски посланик Херо Мустафа. Във видео, излъчвано на живо във фейсбук-профила на Борисов повече от час, бе показана проверка на строителните дейности по изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България. Министър-председателят на няколко пъти отправи упреци към българските медии, че не го отразяват правилно. „Това знаеш ли колко е неприятно за медиите да го слушат. Това, цялата им доктрина рухва. Те искат в България да е лошо, гадно. Тогава им е приятно“, обясни Борисов пред делегацията, в която имаше посланици и на други държави. В един момент премиерът реши да говори пред присъстващите репортери, пише Флагман бг.
Една от журналистките поиска да зададе въпрос за изборите, но Борисов отсече: „Не, не ме интересува“. Все пак репортерката успя да попита премиера - приема ли сериозно ли искането на Мая Манолова за касиране на изборите в София. Борисов отговори: „Не. То е изцяло несериозно. Просто разбирам каква е целта на въпросите ви, щото това, което виждате, няма как да е вашата новина. Диверсификация на България! Оттам нататък, изборите отдавна минаха. Цялата енергия ни е да построим България такава, каквато хората очакват и затова гласуваха за нас...

“ Репортерка констатира, че гражданите искат и изборите да са честни. Кое да е по-честно? В София бихме с двойна разлика БСП, отвърна Борисов. Това обаче се отнася за вота за общински съветници в столицата. Затова журналистката припомни, че искането на Мая Манолова е за касиране на кметския вот. „Ми аз искам за президент касирането на изборите, ама той... му свърши мандатът вече... Ха! Ей, колко им е мъчно! Ау, колко им криво! Ама много тежко ви се отразява тея... всеки ден неща. Много тежко! Много им е трудно“, отговори възмутено Борисов, обвинявайки отново медиите. След това той се качи отново да кара джипа си и се провикна за американската посланичка: „Я Херо да дойде!“ Херо Мустафа откликна на поканата и седна на предната дясна седалка, до шофьора-премиер. Снимащата пиарка Севделина Арнаудова пък, влизайки в джипа, констатира: „Г-н премиер, аз съм впечатлена от това, което има тука“. Той ѝ отговори отново с недоволство към медиите: „Ами и аз съм впечатлен, ама то им е мъчно...“
Докато се возиха в джипката, посланичката се опита да запази дистанция, като се обръщаше към Бойко Борисов постоянно в учтивата форма „Mr Prime minister”. Това обаче не спря Борисов и той продължи да фамилиарничи. Министър-председателят обясняваше колко хиляди тръби били доставени, как се строяло... През уикендите пък, понеже нямал доверие, отивал с джипа да проверява как се изграждат пътища. Наскоро като минал при една отсечка, с учудване видял стотици работници и машини, десетки багери... Един от работниците дори го гонил 200 метра, за да го попита дали като свърши съответният строителен обект, ще има нов. Видеото с Херо Мустафа приключи със слизане от джипката, след което Борисов хвана с две ръце главата на новата американска посланичка, разцелува я, опря я до гърдите си и отсече: „Да си жива и здрава!“ Любопитно е с какво впечатление е останала г-жа Мустафа след тази близка среща с този нестандартен вид премиер.
Борисов хвана с две ръце главата на Херо Мустафа и я разцелува за довиждане... ... след което я опря в гърдите си и пожела "да си жива и здрава" Ето и цялото видео:

Новините от днес и със задна дата