петък, 1 ноември 2019 г.

Димитър Николов: Бургаските учители и дейци на културата са будителите, без които не можем


Димитър НиколовКметът Димитър Николов отправя поздрав към бургаските учители и културни дейци по повод 1 ноември - Ден на народните будители.

"Уважаеми бургаски дейци на културата и просветата,
Обръщам се към вас с най-топли чувства и ви поздравявам по повод светлия празник 1 ноември - Ден на народните будители.
Днес отдаваме почит към всички радетели за българската просвета и култура. Към всички онези, които последваха примера на Паисий Хилендарски и не оставиха пламъкът на българщината да угасне през тъмните векове.
В наши дни, когато страната ни се стреми да е част от модерния свят, хората на просветата и културата са също толкова необходими, както и в годините на борба за съхранение и утвърждаване на националната ни идентичност. Те трябва да са основният стълб в нашето общество и да го вдъхновяват да върви към нови успехи в своето развитие.

В този светъл ден се обръщам лично към бургаските учители и културни дейци. Амбициозните ни цели да прилагаме иновации в образованието, да създаваме модерни училища и специалности не биха се осъществили без вашия ентусиазъм и професионализъм. Благодаря ви за усилията, които полагате за развитието на училищата, читалищата и възпитанието на младите хора в уважение към ценностите на нашия народ и приобщаването им към широкия свят на науката, изкуството и духовността.
Поздравявам всички бургаски ученици, които вървят смело по пътя на знанието и прославят нашия град с успехите си на национални и международни олимпиади.
Пожелавам на всички вас все така достойно да носите в себе си пламъка на първите будители.
Честит празник!"

Новините от днес и със задна дата