понеделник, 4 ноември 2019 г.

БСП нанесе тежък удар на ГЕРБ на морето


С убедителна победа новият кмет на община Созопол е кандидатът на БСП Тихомир Янакиев. Той бе предложен от БСП. Янакиев получи 65,48 процента от гласовете срещу Красимира Германова от ГЕРБ с 33,09 на сто подкрепа.

Бившият кмет на ГЕРБ, който управлява общината три мандата - Панайот Рейзи, беше отстранен от длъжност, след като прокуратурата му повдигна обвинение за присвояване на 2 млн. лв от общинския бюджет.
"Сега започва трудното. Родил съм се трудно, с пъпната връв, увита около врата ми. Целият ми живот е бил труден, така че не се притеснявам", каза Янакиев.


Социалистите спечелиха изборите и в Черноморец и в Атия. След 12 години на власт ГЕРБ губят изборите в повечето селища на общината.

В Карнобат печели Георги Димитров, който се кандидатира като независим. Резултатът му е 50,74 процента пред Тодор Байчев от БСП с 47,16 на сто подкрепа от гласовете.
В Приморско досегашният кмет Димитър Германов печели с 62,20 на сто пред Стоян Василев, издигнат от местна коалиция.

В Средец досегашният кмет Иван Жабов спечели с преднина от 36 гласа пред опонента си Живко Гърков, а в Сунгурларе печели кандидатът на ГЕРБ- Георги Кенов с 54,45 процента подкрепа срещу кандидата на ДПС Хатидже Георгиева.

Новините от днес и със задна дата