събота, 2 ноември 2019 г.

Мъж помогна на пенсионерка да смени гума на колата, но едва вечерта разбра коя наистина е тя

Добротата в хората днес се среща рядко. Повечето хора правят добро на приятели и познати, но в рядко то е от сърце, а за съжаление в повечето случаи – с някаква цел или материална облага.

Доброто направено от сърце, дори и на непознат човек и бързо забравено е безценно и истинско злато, както ще се убедите малко по-късно.

От jenata.blitz.bg  разказват за една такава история – за истинското добро и негово неочаквано, щастливо и чудно връщане…

Всичко започнало в един дъждовен ден, когато гумата на колата на възрастна дама ненадейно се спуква. Тя нямала идея как ще се прибере вкъщи. Наоколо минавали рядко коли, нямала и на кого да се обади за помощ.

През това време по селския път се задал мъж. Шофирайки видял спрялата встрани кола. Там, прегърбена под дъжда, стояла дама която гледала разтревожена. Младият човек решил да спре и да ѝ помогне.

Жената се обезпокоила, когато непознатият човек се приближил към нея, но тайно се надявала някой да ѝ помогне…

Тъй като тя не могла сама да смени гумата, нямала друг избор. Дамата оставила всичко в ръцете на мъжа, който взел инструменти, резервната гума и я сменил за няколко минути.

Жената благодарила на младежа и му предложила да заплати за благородната помощ. Мъжът категорично отказал предложената сума.

Казал само: „Просто си спомнете за мен, когато видите, че някой има нужда от помощ. Спомнете си за Брайън Андерсън и се отплатете с добро за добрината“.

Мъжът дал газ и бързо заминал.

А старицата била толкова трогната от добротата на този човек, че чак не могла да повярва какво ѝ се е случило.

След това се качила на колата си, покарала няколко километра нагоре по пътя и спряла пред едно заведение за хранене.

Там я посрещнала чаровна сервитьорка, която ѝ предложила кърпа да си изсуши мокрите от дъжда коси. И тук възрастната дама забелязала, че сервитьорката е в напреднала бременност. Навярно е била много уморена, но въпреки това, изглеждала като най-милия човек на Земята.

Възрастната жена си поръчала освежаваща напитка и бързо я изпила. После си спомнила за Брайън Андерсън. Оставила за напитката си 100-доларова банкнота, а когато сервитьорката отишла за ресто, възрастната дама бързeшком отпрашила към вкъщи.

Сервитьорката видяла бележка върху салфетката: „Един много добър човек ми помогна по пътя насам, сега аз помагам на Вас“. В салфетката имало още цели 400 долара!

Сервитьорката не очаквала такъв огромен бакшиш и се зашеметила. Следващия месец се очаквало да се роди бебето ѝ и тези няколко седмици обещавали да бъдат много трудни. Тя прибрала парите в престилката си и довършила работата си.

След няколко часа сервитьорката, най-накрая, се прибрала у дома. Легнала в леглото и, мислейки днес колко ѝ провървяло, се навела към мъжа си, целунала го по главата и казала: „Всичко ще се оправи! Обичам те, Брайън Андерсън“. / jenata.blitz.bg

Новините от днес и със задна дата