петък, 1 ноември 2019 г.

Как само стискайки два пръста можете да ускорите метаболизма

Как само стискайки два пръста можете да ускорите метаболизма СНИМКИВиждали ли сте хора, които понякога като ги боли главата от напрежение и притеснения стискат много силно палеца си с другата ръка и скоро забравят за проблема.

Колкото и да е странно, болката наистина премина и това не е просто нечия приумица.
Оказва се, че причината за това се дължи на факта, че имаме акупунктурни точки на ръцете си, като при натиск върху някоя от тях можем да намалим болката и да се освободим от дискомфорта в тялото.
Ето кой пръст за какво отговаря:

Показалец
Проучванията в университета в Манчестър показват, че ако хванете показалеца в ръката си и го държите така няколко минути, можете да почувствате как болката в гърба ви постепенно намалява.
И в допълнение към това може да се отърсите от чувства като разочарование, смущение и дори страх.


Среден пръст
За да намалите високото кръвно налягане, трябва да хванете средния пръст с ръка и да го стиснете колкото е възможно по-силно, а след това да го освободите и така няколко пъти.
Също така по подобен начин можете да се отървете от гнева си и да се отървете от усещането за голяма умора.

Палец
За да лекувате главоболие и да спрете да се притеснявате от дреболии, просто трябва да хванете палеца си и да го стиснете за пет минути. Изненадващо, но след това главата ви ще престане да ви боли и ще почувствате, че ви е напуснало чувството на безпокойство.

Безименен пръст
Ако изпитвате чувство на тъга или сте подтиснати, можете да се отървете от тях, като внимателно масажирате безимения си пръст си за пет минути.
Но все пак трябва да правите дълбоки вдишвания през носа и бавни издишвания с уста през това време.

Кутре
Малкият пръст е отговорен за повишаване на самочувствието, освобождаване от нервност и стрес и постигане на отпуснато състояние.
Ето защо, в момента, когато нервите започнат да преминават, трябва да седнете, да си представите красиво място, да си спомните нещо приятно и след това леко да масажирате малкия си пръст.
Това напълно ще ви успокои.

Сурия Мудра или Мудра на Огъня
Ако огънете пръстена и го покриете с палец, това ще доведе до по-бързо усвояване на хранителните вещества и подобряване на метаболизма.
И освен това такъв жест има успокояващ ефект върху нервната система, но това ще трябва да се допълни и с медитация и дълбоко премерено дишане.

Длан 
Центърът на дланта на ръцете ни може да се сравни с фокуса на нашите емоции, така че не може да бъде пренебрегнат.
И ако масажирате центъра на дланта на ръката с бавни кръгови движения, съпровождайки процедурата с дълбоко, спокойно дишане, тогава можете да се отървете от гадене, запек, диария и стрес.

Аплодисмент жест 
Ако натиснете едната длан към другата и ги задържите в това положение няколко минути, тогава това ще помогне за нормализиране на кръвния поток.
И освен това такъв жест помага да се концентрирате и балансирате чувствата и емоциите си. /zdrave.toНовините от днес и със задна дата