петък, 1 ноември 2019 г.

Премиерът: Изгоненият от България руски дипломат е опитал да вербува началник на българска специална служба

Резултат с изображение за „Борисов“"Дори Тръмп, Меркел и Макрон, Путин, ако щете погледнете, управлението винаги взема от популярността, каза премиерът по повод това, че ГЕРБ тази година не спечели на първи тур в някои от градовете, каза премиерът в предаване на БТВ.
Колко пъти на конференцията атакувах партията си и хората, които изгонихме от партията. Те се превръщат във врагове и хора, които работят срещу партията. Резултати в Ямбол и Русе показват кой работи срещу ГЕРБ. Не ми се иска да е Цветанов, но там където проветрихме партията нямаше време, допълни Борисов.

На 25 ноември той щял да бъде на среща с американския президент Доналд Тръмп и щял да разбере какво е правил Цветан Цветанов в САЩ.
За шпионския скандал
От думите на Борисов стана ясно, че изгоненият от България руски дипломат е опитал да вербува началник на българска специална служба.
"За щастие човекът е изключително верен на Родината си и веднага дойде да ми каже, оттам нататък си направихме всички мероприятия", заяви Борисов.
Путин ме познава добре, знае че не се подавам на натиск и не изгоних руски дипломати, когато всички гонеха. Но когато дипломат на висок пост го хвана да вербува мои началници, мигновено го парирам. Ако пратя шпионин да вербува някой от началниците на служби на президента Путин, гоненето ще му е малко наказание, каза още премиерът.
 За избора на нов главен прокурор
Не подкрепям протестите срещу избора на Иван Гешев, каза премиерът.
"Аз принципно не обичам протестите. Ако мога да предотвратя, винаги се съгласявам, отстъпвам, за да не изкарваме хората на улицата и да затрудняваме движението", обясни той.
Борисов подчерта, че за него не е проблем изборът на Гешев за главен прокурор.
"Защото с Христо Иванов така променихме навремето закона, че съдиите да си избират съдиите, а прокурорите - прокурори. Сега трябва да го спазваме. Когато говориш за върховенство на закона, а не спазваш закона, малко е двулично. Казано е в изборния ден не се агитира, не се внушава. Президентът е внуши, че аз съм имал огромна квота във ВСС. А всъщност ГЕРБ чрез своите професионалисти, които е предложил през парламентарната квота, са трима човека от 24. С толкова човека е гласувала и партията на президента Радев. С трима човека за Гешев. Е, защо е това внушение в деня на изборите?", допълни премиерът.
"Иначе завчера се чухме, предстои среща на върха в НАТО. Разбрахме се, ще се видим заедно с двамата вицепремиери, външния министър и военния министър, преди да заминат. Той ще води българската делегация, за да си уеднаквим позицията", обясни Борисов.

Новините от днес и със задна дата