петък, 1 ноември 2019 г.

Осъдиха изнасилвач на 77- годишна жена на 4 години затвор


Варненския районен съд присъди 4 години затвор за 46-годишният Красимир И. за изнасилване на възрастна жена.
Делото се гледа при условията на съкратено съдебно, при което наказанието се намалява с една трета. Така състав на Варненския районен съд му определи да изтърпи в затвор 6 години лишаване от свобода, които намали с една трета заради съдебната процедура. Уважен беше частично и граждански иск в размер на 20 000 лева.
Пострадалата 77-годишна жена живеела от години сама в дома си.

Вечерта около 22,30 часа на 6 октомври 2017 г. силен шум, който идвал от антре, изградено до къщата ѝ, накарал жената да отиде да провери какво се случва. На двора видяла подсъдимия, но тъй като била без очила, го оприличила на свой съгражданин, който през лятото ѝ помагал по двора.
Мъжът избутал възрастната жена в къщата, като ѝ нанасял удари по главата и тялото. Докато блъскал жертвата си, от подсъдимия изпаднал портфейл, в който имало бележки с телефонни номера и имена на негови познати. През цялото време с удари сломявал съпротивата на 77-годишната самотница. В една от стаите на дома ѝ Красимир изнасилил жената. После си тръгнал.
Сутринта около 7,45 часа пострадалата излязла на двора. Съседката ѝ забелязала синините по лицето ѝ. Възрастната жена споделила, че била бита от свой съгражданин, като казала името на човека, който ѝ помагал лятото по двора. От срам жената не разказала какво точно се е случило през нощта. Така била повикана полиция и медицински екип, пред които възрастната жена обяснила за изнасилването. Първоначално бил задържан посочения от пострадалата мъж, но проведеното разследване установило и уличило Красимир като извършител на сексуалното насилие. Няколко часа преди престъплението той бил забелязан с коня и каруцата си близо до къщата на жертвата.
Извършителят бил уличен чрез ДНК-експертиза и свидетелски показания. Той е с начално образование, осъждан и има склонност към насилие, включително и сексуално към самотни възрастни жени.
Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града

Новините от днес и със задна дата