сряда, 20 ноември 2019 г.

Борисов с нови разкрития за трагедията с 3-годишното момче


Какво разкри Борисов от Загреб
От хърватската столица, където участва в конгрес на Европейската народна партия, премиерът Бойко Борисов заяви, че е потресен от действията на секретарките на шефовете на болниците, които родителите на детето са снимали.
"Днес следователите са влезли и са разпитали родителите, разпитали са свидетели. Иззети са рецепти, документи, защото сега мога да го кажа, защото записът вече е иззет - родителите са снимали буквално в какво състояние е детето. Те са снимали как се държат секретарките на шефовете на болниците. И просто съм потресен от това, и затова взех толкова резки решения", каза Борисов пред журналисти, както става ясно от видео, качено на страницата му във фейсбук.
Временното отстраняване на тримата директори стана по-рано днес именно след настояване на премиера, който разговаря с родителите на починалото дете.
"Ананиев, видяхме се сега с родителите на починалото дете. Докато траят проверките на прокуратурата и съдебно-медицинските експертизи, искам да отстраниш всички директори на болници и всички, които са замесени в процеса", каза министър-председателят пред журналисти в началото на днешното правителствено заседание.
Борисов каза още, че трябва да се говори с прокуратурата, за да се ползва Военномедицинската академия за експертизите, защото там са едни от най-добрите лекари.
"Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи, трябва да бъде направено днес", изтъкна Борисов.
* Ананиев привика директорите на 3-те болници и ги отстрани от длъжност  





Вижте неговите коментари и по други важни въпроси свързани със заплатите и пенсиите.
Доналд Туск ще бъде твърд председател, точно какъвто ни трябва в този момент. Той е лидер на партия, бил е премиер, познава Балканите, познава Централна и Източна Европа. Жозеф Дол го обичам като баща като брат, той е изключителен човек, но мисля, че Доналд ще бъде по-твърд. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е в Хърватия.

"51 млн. за българските пенсионери за пореден път, за Коледа. Направили сме така, че да си ги вземат за празниците", каза още Борисов. Това е близо половин милиард лева извън покачването на пенсиите, извън това, че сме вдигнали минималната пенсия.

Не бива да се подценяват тези неща, защото държавата е работила много, приходните агенции са работили много, битката с контрабандата е дала резултат, за да имаме бюджет на излишък, най-ниския външен дълг и да си позволяваме тези плащания. В рамките на 4 години двойно повишаваме заплатите”, подчерта той.

Новините от днес и със задна дата