петък, 22 ноември 2019 г.

Бащата на убитата 11-годишна Никол: В Англия ме питат нормална държава ли сме, като узнаха за смешната присъда на Иван

Ние сме смешна България. Хората във Великобритания ми се подиграват. Питат ме нормална държава ли сме.

Как можело човек да извърши убийство и присъдата на виновника да се намали с лека ръка.

Това заяви Любомир Йончев - баща на 11-годишната Никол, която бе убита от 15-годишния Иван в Бургас. Момчето получи наказание от 6 години затвор без право на обжалване.

"Присъдата била намалена, защото полицаите са отишли в дома му, той сам се е издал, а пък те били груби с него.
Тук, ако някой убие дете, няма да види бял свят", заяви Йончев. "Ние така даваме надежда на престъпниците, те излизат бързо на свобода. Защо въобще ги хващаме, като ще ги пускаме обратно на улицата", запита той.

"Когато човек може да отнеме живот, значи трябва да може да бъде съден като голям”, смята бащата на убитото дете. По думите му в Англия, ако обидиш полицай или каквото и да е, получаваш веднага наказание. Той призна, че не са му останали сълзи: „На 7 юли почина баща ми, а на 20 август дъщеря ми. Майката на въпросния пикльо Иван дори не направи опит да ми се извини", каза той. "Детето ми се е опитвало да натисне паник бутон. Кръвта ѝ седеше по него. Всичко това бе шок за мен. Видях мястото след убийството, беше в кръвта ѝ. Не беше още почистено добре", призна Йончев.

Според него това убийство е планирано и хладнокръвно: "Това момче е планирало да я убие. Аз дойдох в Англия заради нея, а вече я няма”, каза той. "На погребението дори не казах "сбогом" на дъщеря си. Такова нещо не може да се каже, не може и да се прости. Никога няма да забравя", завърши Йончев./БЛИЦ
* Намалиха присъдата на тийнейджъра Иван за убийството на 11-годишната Никол 
 

Новините от днес и със задна дата