понеделник, 25 ноември 2019 г.

Има задържан за катастрофата в Кипър, при която загина 10-годишно българче

 
Има задържан за катастрофата, при която загина 10-годишно българче в Кипър. Това каза посланикът на България в страната Любомир Тодоров. Инцидентът се случи в кипърския град Пафос в петък следобед.


"Жената, шофирала автомобила, е идентифицирана и задържана. Има много свидетели на този трагичен инцидент. Посолството положи максимални усилия и успяхме. Оттук нататък започва разследване в съответствие със законодателството. Нямам информация дали кипърката е избягала от местопроизшествието", каза Любомир Тодоров, посланик на България в Република Кипър.

"Това е голяма трагедия и мъка за българите в Кипър. Загина момиченце на 10 г. в резултат на нелеп пътен инцидент. Детето, заедно със своя дядо, пресича на зелен сигнал на светофар. В този момент автомобил, управляван от кипърка на 69 г., с висока скорост, без да се съобразява с червения сигнал, бута детето", разказа Тодоров.

Загиналото дете е родено в Кипър в българско семейство, което от години живее на острова.
Трагедията отново повдига въпроса за законодателни промени относно възрастта на водачите в Кипър. Шофьорката, която е прегазила детето е 70-годишна.

От 650 хиляди правоспособни шофьори около 100 хил.души са на възраст над 65 години.

Новините от днес и със задна дата