сряда, 30 октомври 2019 г.

60 малчугани се включиха в инициатива, свързана с пътната безопасност


Близо 60 възпитаници на детска градина "Раковина" - Бургас се включиха в превантивното полицейско занимание по пътна безопасност, в което пред служителите от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Бургас и своите родители демонстрираха теоретични знания и добиха практически опит.
Петгодишните малчугани от групите "Делфинче" с ръководители - Марияна Динева и Галина Калоянова и "Морски кончета" с ръководители - Мария Статева и Диляна Чапанова представиха изключително богата музикално-артистична програма, като поздравиха присъстващите с тематични песни и стихчета. Подрастващите участваха и във викторина, посветена на пътната безопасност, при която бяха оценени от инспектора по превенция към ОДМВР - Бургас Цветелина Рандева с отличен - 6 +.

Особено активни в заниманието се оказаха и родителите на участниците, които се бяха постарали някои от тях да са облечени със специални костюми - на моторист, скейтбордист и велосипедист, демонстриращи светлоотразителните знаци, с които всяка от категориите участници в пътното движение трябва да е снабдена. Останалите подрастващи бяха със светлоотразителни жилетки, като отбелязаха, че те са само една малка част от отличителните белези в униформата на пътните полицаи. Възпитаниците по безпогрешен начин изброиха и останалото специфично за катаджиите оборудване : "СТОП" палката, радиостанцията, дрегера за тестване за алкохол, както и радарната система в колите на "Пътна полиция". Децата от сърце се зарадваха на звуковата и светлинна сигнализация, демонстрирана им от пътните полицаи, като направиха и групови снимки за спомен.
           Във втора част на превантивното занимание малчуганите от "Раковина" съвместно със служителите от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Бургас спираха поетапно пътното движение на една от ключовите пешеходни пътеки в крайморския град - тази на ул. "Христо Ботев" и "Македония". Всеки от водачите на автомобили, спрян от импровизирания детски патрул, получи балон с лично послание "Да пази децата на пътя", както и превантивна брошура.
           Заниманието "Движи се безопасно", целящо формиране на знания и умения в децата от предучилищна възраст за правилна ориентация по отношение на рисковете на пътя, се провежда по график в различни детски градини в областта. Предвидено е през следващата седмица в превантивните полицейски инициативи да се включат малчуганите от детска градина "Звездица Зорница" в к-с "Зорница" и "Х.К.Андерсен" в к-с "Лазур".

Новините от днес и със задна дата