понеделник, 14 октомври 2019 г.

123-годишен мъж ошашави служителите на летище с паспорта си СНИМКИ123-годишен мъж ошашави служителите на летище с паспорта си СНИМКИ


Служители на летище в Абу Даби за малко не провалиха пътешествието на Свами Шивананда от Бехала, Индия. От аеропорта се усъмнили, че паспортът на индийския гуру не е истински.

Шивананда пътувал от Колката до Лондон, с междинно кацане в Абу Даби. Той буквално шокирал служителите, показвайки документа си за самоличност. В графата „дата на раждане” стояла година, която е повече от невероятна - 1896 г.
Само преди няколко месеца Свами отбелязва 123-ия си рожден ден. Детството му преминава под надзора на духовен наставник. През живота си той не се е женил нито веднъж, всеки ден прави йога и се храни само с прясна храна.

Предпочита простите храни и избягва млякото и плодовете.


„Дисциплината е най-важното нещо в живота.

С нея ще можете да се справите с всичко – храна, физически упражнения или похот”, споделя той.„В днешно времето хората са станали нещастни и болни. И аз самият страдам от това”, добавя Шивананда.Според документите, Свами е роден на 8 август 1896 година. Въпреки това не е ясно дали датата е точна.

Истината се крие в архивите на един от храмовете в страната.Ако датата му на раждане в паспорта съответства на действителността, мъжът е най-старият човек на планетата, пише „Дейли мейл”.
Точно това се опитва да докаже и Свами, за да може да влезе в Книгата за рекорди на Гинес. /Zdrave.to

Новините от днес и със задна дата