сряда, 4 октомври 2023 г.

Обвиняват в 4 престъпления Цветан, който държа жена си и тъщата за заложници

  

                                     Снимка: БТА

Четири обвинения за различни престъпления бяха повдигнати на ломчанина Цветан Цеков, който снощи държа с часове като заложници бившата си половинка и майка ѝ и простреля тежко бащата на своята любима в дома им в благоевградското село Вълково.

Окръжна прокуратура - Благоевград привлече в качеството на обвиняем Цветан Ц. по досъдебно производство за извършени четири престъпления - опит за умишлено убийство (по чл. 115, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК), лишаване от свобода в условията на домашно насилие (по чл. 142а, ал. 4 , вр. ал. 1 от НК), закана с убийство в условията на домашно насилие (по чл. 144, ал. 3 пр.1 и пр.3 от НК) и за хулиганство (по чл. 325, ал. 3, пр. 5, вр. ал. 1 от НК).

В хода на разследването е установено, че около 17,20 ч. на 03.10.2023 г., в къща в с. Вълково, община Сандански, 41-годишният Цветан Ц. произвел четири изстрела с револвер срещу Н.П. (на 59 години). На пострадалия били причинени наранявания в гръдната област. Извършеният от обвиняемия опит за умишлено убийство останал недовършен поради оказване на висококвалифицирана медицинска помощ на простреляния мъж.

В условията на домашно насилие в същата къща Цветан Ц. лишил от свобода три лица - Н.П., А.П. и дъщеря им Е.С. Заплашил ги с два пистолета и нож и им се заканил с убийство.

Обвиняемият произвел няколко изстрела с пистолет срещу М.Е. и Р.Р., притекли на помощ на пострадалия Н.П. Извършените от него непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се отличават с изключителна дързост.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Цветан Ц. е задържан за срок до 72 часа.

Досъдебното производство продължава с активни действия по разследването, допълват от прокуратурата.

Адвокатски услуги за италиански пенсионери в България и български пенсионери в Италия! / Servizi legali per pensionati italiani in Bulgaria e pensionati bulgari in Italia!

Новините от днес и със задна дата