събота, 5 август 2023 г.

Версия: Отказан заем е мотивът за двойното убийство край Лозен

  

                                      Снимка: Булфото

Отказан заем е мотивът за убийството на момчето и момичето от село Лозен, твърди Нова телевизия. Те обаче не са дължали пари на мъжа, задържан за насилствената смърт, а са отказали да му дадат и са били последователно застреляни, след като той се срещнал с тях и получил отказ вечерта на убийството.

Двамата са убити не едновременно, а в разстояние на два-три часа - момичето край Лозен, а момчето - край Горубляне. И двете жертви са от селото и са били обявени за издирване.

Момичето е бивша приятелка на заподозрения за убийството, а момчето - негов приятел.

Първоначалната версия, която не изключват разследващите, беше любовен триъгълник или разпространение на наркотици.

Задържаният е познат на полицията. Криминално проявен е за домашно насилие, уточнява Нова телевизия.

Близка на семейството съобщи, че застреляното момче е 26-годишният Иво Колев, обявен за издирване преди ден.

"Бог да го прости, беше приятел на децата ми. Оказа се, че има задържан, който е направил самопризнания за убийството на две лица. Моите деца не знаят кое е убитото момиче и казват, че се говори, че задържаното лице се друса", пише Лилия Божкова в профила си във Фейсбук.

Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност на 4 август от разследващ полицай при СДВР, съобщиха по-рано от прокуратурата. Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице и е извършено на 3 август в землището на с. Лозен край София.

До настоящия момент са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели.

Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР и ГДНП е задържан и мъжът, за кото се предполага, че е извършител на престъплението.

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура, за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда - задържане до 72 часа.

Новините от днес и със задна дата