събота, 5 август 2023 г.

Задържаният за двойното убийство в с. Лозен – с висяща присъда и за друго убийство в селото

 Задържаният за двойното убийство в с. Лозен – с висяща присъда за друго убийство в селото - (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

Заподозреният за двойното убийство край софийското село Лозен тази сутрин - Ч.Б., който вече е задържан, преди година е убил друго момиче от селото.

От прокуратурата съобщиха, че той е с висяща присъда, но делото е за "непредумишлено убийство". Жертвата тогава също е било младо момиче, открито със следи от душене.

Той имал интимна връзка с жертвата и по време на полов акт я удушил с колана си. Сам се обадил на полицията и направил самопризнания.

Първоначално мъжът бил задържан за 72 часа. След това е освободен срещу подписка от съда, а прокуратурата не е обжалвала решението. В момента делото е в досъдебна фаза и се чакат експертизи, а докато излязат, Чавдар Б. вече е заподозрян и за двойно убийство - на ученичка и млад мъж.

 

И днешните жертви - мъж на 33 г. и момиче на 18 г., са от селото.

Според теория, цитирана от Нова телевизия, в основата и на двете убийства, стоят пари. Жертвите не били длъжници. Момичето е бивша приятелка на заподозрения за убийството, а момчето - негов приятел. Вечерта той се срещнал с тях и им поискал пари. Отказали му. След това заподозреният последователно ги застрелял.

Припомняме, че в района на село Лозен тази сутрин е намерен труп на момиче.  По непотвърдена информация става въпрос за убийство.

Вчера младата жена е била обявена за издирване.

Край столичния квартал "Горубляне" е открито и тялото на мъж. Жертвата е на 33 години. Извършва се оглед на местата, където са намерени телата. 

За двете убийства е задържан 34-годишен мъж. Той е криминално проявен. Делото е било за причинена смърт и е от миналата година. Софийската районна прокуратура е искала постоянен арест, но съдът го е пуснал с подписка. След това от държавното обвинение не са протестирали случая.

За tribune.bg от пресцентъра на МВР съобщиха, че заподозреният за убийствата е бил арестуван между Айтос и Бургас. Той е задържан на АМ "Тракия"  и в момента е в полицейското управление в Айтос.

Има образувано досъдебно производство в случай на неотложност на 04.08.2023 г. от разследващ полицай при СДВР. Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице, извършено на 03.08.2023 г. в землището на с. Лозен, Столична община - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 115 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, съобщиха от прокуратурата.

Според самопризнанията, той е убил жертвите през интервал от два часа. Тялото на ученичката хвърлил край с. Лозен, а трупа на мъжа край Горубляне.

По неофициална информация у задържания е намерен боен пистолет. Твърди се, че няма връзка между двамата убити, а само извършителят е един и същ. 

Любовен триъгълник и наркотици са версиите, които се проверяват за двойното убийство.  По случая са работили СДВР,  Националната полиция и органите на реда в Бургас.

Новините от днес и със задна дата