събота, 1 юли 2023 г.

Военнослужещ прегази с буса си бивш колега, заспал край язовир „Жребчево“

 

Микробус прегази човек, легнал на поляната край язовир "Жребчево". Сигналът за инцидента край "Потопената църква", където десетки посрещнаха Джулая, е получен в полицията около 4 часа. 

Пострадалият, 40-годишен бивш военен, бил в нетрезво състояние. Заспал на поляната, когато при заден ход на микробуса, бил прегазен. 

Раненият е приет в отделението по анестезиология и интензивно лечение на сливенската болница "Д-р Иван Селимински". За БТА директорът на лечебното заведение Васислав Петров съобщи, че мъжът е в стабилно състояние, но има счупен таз и ребра. От министерството на отбраната също съобщиха, че мъжът е вън от опасност.

Зад волана на буса пък бил действащ военнослужещ - редник от Казанлък, съобщи пред bTV военноокръжен прокурор подполковник Христо Кинев. Шофьорът е тестван за наркотици и алкохол, пробите са отрицателни. "Той няма да бъде задържан, защото става дума за инцидент, без умисъл", добави подполковник Кинев.

Разследването на случая е поето от Военна полиция, съобщиха от МВР. Огледите на място продължават от екипи на МВР, Военна полиция и Военна прокуратура.

Новините от днес и със задна дата