петък, 30 юни 2023 г.

Пригожин ликвидира медийния си холдинг и фабриката за тролове

  

Евгений Пригожин е съобщил на ръководителите на медийния холдинг "Патриот" (в който влизат много издания, включително РИА ФАН), че холдингът "напуска общественото поле", пише "Медуза", позовавайки се на бивш ръководител на "Патриот".

"Ротонда" пише, позовавайки се на неназован източник, че Пригожин "разпуска медийния холдинг "Патриот", включително фабриката за тролове".

Каналйт в Telegram: ВЧК-ОГПУ- също позовавайки се на източник - пише: "Пригожин лично e обяви. ликвидацията на медийния холдинг "Патриот". Всички служители се съкращават".

Абас Джума, ръководител на управителния съвет на медийната група, на въпрос на "Медуза" дали ръководството наистина е било информирано за ликвидацията, отговаря, че "все още не коментира [това]".

Достъпът до уебсайта на медианата група "Патриот", както и до уебсайтовете на съставляващите я "Федеральное агенство новостей", "Народные новости", "Икономика сегодня" и "Политика сегодня", е блокиран в Русия, сочат данни на Роскомнадзор.

Освен това се съобщава, че "Невские новости", които също са част от медийната група Патриот, са преустановили дейността си.

До май тази година основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин се водеше председател на управителния съвет на медийната група "Патриот". Както по-късно съобщи RTVI, позовавайки се на самия Пригожин, сега той е заместник-ръководител на попечителския съвет на медийната група.

Новините от днес и със задна дата