неделя, 11 юни 2023 г.

Среднощна сага в Бургас: Мъж се барикадира в дома си и заплаши да се самоубие

 

37-годишен бургазлия се барикадира в дома си и заплаши да се самоубие след раздяла с приятелката си. Кризисната ситуация, продължила около 9 часа през нощта в събота срещу неделя, вече е овладяна, а мъжът е задържан за 24 часа, съобщиха от полицията в Бургас. 

Всичко започнало в 00.39 ч. снощи, когато на тел. 112 е получено съобщение за намеренията на 37-годишния мъж да се самоубие. Последвали и няколко обаждания от съседи за нарушаване на нощната тишина в района на бл. 57 в к-с "Меден рудник". 

Барикадиралият се в дома си на третия етаж крещял през терасата, хвърлял различни предмети, блъскал се с бутилка от алкохол в главата, а с парче от нея опитал да си пререже гърлото. После седнал на външното тяло на климатика и заявил, че ще скочи, като единственото му желание било да види бившата си приятелка - причината за цялата ситуацията, по негови думи. 

Отишлите на място полицейски екипи установили, че мъжът е в неадекватно и агресивно състояние. Станало ясно също, че жената отдавна прекратила отношенията си с него, а спрямо бургазлията е издадена и ограничителна заповед. 

Положителната развръзка настъпила в 09.08 ч. тази сутрин благодарение професионализма на служителите от сектор "Лаборатория" към Института по психология на МВР главен инспектор Яна Узунова и колегата ѝ Руслан Димитров. След многочасови разговори с бургазлията те го убедили да излезе от жилището си. Мъжът е задържан от служители на сектор "Специализирани тактически действия" към Областната дирекция на МВР в Бургас за срок до 24 часа, като предстои да бъде освидетелстван от специалисти от Центъра по психично здраве в града. 

Заради раздялата мъжът страдал имал депресивни епизоди, като от няколко месеца приемал тежки антидепресанти. В нощта на 10 срещу 11 юни той ги смесил с голямо количество алкохол. Това довело до неадекватното му състояние и проявената самоагресия и противоправно поведение, допълват от МВР в Бургас.

Новините от днес и със задна дата