понеделник, 26 юни 2023 г.

Над 150 автомобила и мотоциклета на ретро парада в Бургас, участват и хитови возила от Сърбия, Словения, Хърватска, Гърция и Румъния

Над 150 автомобила и мотоциклета на ретро парада в Бургас, участват и хитови возила от Сърбия, Словения, Хърватска, Гърция и Румъния

* За най-малките посетители са предвидени работилнички за рисуване и изработване на хартиени макети на коли

И тази година традиционният ретро парад в Бургас ще впечатли малки и големи с атрактивни легендарни возила, които не могат да се видят всеки ден.

В атрактивното събитие ще бъдат представени над 150 автомобила и мотоциклета от всички краища на България. Няма да липсват и гости от Сърбия, Словения, Хърватска, Гърция и Румъния.

Парадът за класически автомобили и мотоциклети се реализира за 16-та поредна година от Бургаски авто-мото клуб „Ретро“, със съдействието на Община Бургас. Тази година събитието ще се проведе на 1 юли /събота/ на алеите пред експоцентър „Флора“.

Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните автомобили и мотоциклети. Те ще бъдат изложени за разглеждане от 10:00 до 14:30 часа.

В творческа работилница най-малките посетители на събитието ще могат да оцветят или нарисуват мечтания от тях ретро автомобил. Ще имат и възможността да сглобят от хартия макет на ретро автомобил.

В 14 часа пред експоцентър „Флора“ ще започне церемонията по награждаването на участниците. Традиционно ще се връчват награди на участниците с най-атрактивни и автентични превозни средства. Част от тях са специално изработени авторски инсталации от автомобилни части, които са своеобразно произведение на изкуството.

Новините от днес и със задна дата