петък, 12 май 2023 г.

Google ще свърже милиарди смартфони с Android по целия свят, за да намери изгубени джаджи

  

Услугата на Google "Намери моето устройство" ви позволява да търсите джаджи с Android, които са свързани към Wi-Fi или мобилна мрежа, и да откриете последното местоположение на устройството, ако то не е свързано. Подобната услуга на Apple използва всички устройства в екосистемата на компанията за намиране на електроника, а Google възнамерява да последва примера, като включи всички смартфони и таблети с Android в търсенето на изгубени смартфони, слушалки и др. 

Компанията обяви, че разширява и модернизира платформата Find My Device, като я прави още по-близка до решенията на Apple и Tile. По време на презентация на събитието Google I/O говорител на компанията заяви, че през следващите месеци към екосистемата Find My Device ще бъдат добавени слушалки, таблети и други продуктови категории. Някои от тях обаче вече се поддържат. По-важното е, че екосистемата ще се развие в зряла мрежа, която използва всички смартфони и таблети с Android, притежавани от други хора, за да намери изгубена или открадната джаджа. Сигналите, идващи от джаджата, ще позволят на близките смартфони и таблети да определят местоположението ѝ.

Google обяви, че ще поддържа мрежа от милиарди джаджи по света, а програмата ще включва мрежи за проследяване като Tile, Chipolo и други компании на трети страни. Освен това Google обещава да запази поверителността - както и преди, данните за местоположението са криптирани и не могат да бъдат преглеждани от никого, освен от собственика на изгубеното устройство, защото сигурността на потребителите е един от нейните приоритети. В същото време се отбелязва, че ще бъде ограничено злонамереното използване на джаджите за наблюдение. Потребителите ще получават известия, ако с тях дискретно "пътува" неизвестен тракер, включително AirTag на Apple - компаниите работят заедно, за да предотвратят проследяването с помощта на тяхната електроника.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата