неделя, 21 май 2023 г.

Близки на жертви на войната на пътя и излязоха на национален протест

  

                    Снимка: БТА

Роднини на загинали при катастрофи и съпричастни с мъката им излязоха на национален протест в над 10 града на страната с искания за строги наказания за убийците на пътя. Протестиращите блокираха възлови кръстовища и невралгични участъци с настояване за предприемане на ефективни мерки за пътната безопасност и наказания за шофьорите.

"Искаме, когато има наличие на алкохол, наркотици и грубо нарушение на Закона за движение по пътищата, да се считат за умишлени престъпления. Защото в момента ги гледат като неумишлени престъпления", коментира пред БНР организаторът на протеста Иван Спасов.

В София за пореден път приятели и близки, както и гневни граждани, блокираха бул. "Сливница", където на пешеходна пътека бяха пометени годениците Ани и Явор от 18-годишен водач, който караше със 101 км/ч.

На лобното им място протестите не стихват от фаталната вечер, когато загубиха живота си на крачки от дома им. Протестиращите запалиха свещи в тяхна памет, носеха снимката на влюбените и издигнаха плакати с надпис: "Скоростта убива". 

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата