неделя, 7 май 2023 г.

Почина съпругът на Юлия Кръстева - френският писател Филип Солерс

  

Голяма фигура на френската литературна сцена и на цял Париж в продължение на повече от половин век, писателят Филип Солерс почина на 86-годишна възраст, съобщи в събота неговият издател "Галимар", цитиран ат АФП, съобщава БТА.

Автор на повече от 80 романа, есета и монографии, редактор на списания и любимец на телевизиите, Филип Солерс постигна световна известност с романа си "Жени" през 1983 г.

Той е основател на авангардното движение и издание Тел Кел (Tel Quel), в което взимат участие Ролан Барт, Мишел Фуко, Жак Дерида, Умберто Еко, Юлия Кръстева и др.

Женен от 1967 г. за психоаналитичката Юлия Кръстева, от която имат син Давид, той се отдаде на "луда любов" с 23 години по-възрастната от него белгийска писателка Доминик Ролен.

Тяхната половинвековна кореспонденция беше публикувана през 2017 и 2018 г. Той разкри двойствения си любовен живот през 2013 г. в книгата "Портрети на жени".

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата