четвъртък, 4 май 2023 г.

Христо Иванов: Питайте Борисов защо се кара на медиите, вместо мен - какво бил казал за моите чувства

  

                     Снимка: Булфото

В ПП-ДБ няма разногласия. Така съпредседателят на ДБ Христо Иванов коментира изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който намекна за противоречия в коалицията. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви тази сутрин, че Христо Иванов държал ключа за кабинет между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. По думите му Иванов мълчал, защото го било срам от коалиционните му партньори от "Продължаваме промяната".

"Има ясно решение и това е всичко, което мога да коментирам, което ние подкрепяме. Разбирате ли, че това, което правим, е абсолютно насериозно, защото всъщност тази страна трябва да има управление. Подобни размени на някакви абсолютно интригантски реплики, които... според мен трябваше да питате защо си позволява да се кара на медиите, вместо да ме питате мен той какво бил казал той за моите чувства. Дайте да не се занимаваме с несериозни интриги", заяви Христо Иванов. 

Да намалим градуса на емоциите и да се върнем към конструктивната работа за България. Този призив отправи в кулоарите на парламента народният представител от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" (ПП-ДБ) Даниел Лорер.

"Ситуацията стана изключително емоционална. Апелирам към всички политически сили да намалим градуса на чувствата и на емоциите, защото работим за България. Нашата мисия е да излезем с работещо решение за всички. Знам, че ежедневно хвърчат най-различни коментари, но нека да запазим добрия тон и да продължим в конструктивния дух, в който започнахме", коментира пред журналисти Лорер.

"По отношение на първия мандат ние сме заявили много ясна позиция, която няма да се промени. По отношение на втория мандат започнахме градивна работа. Показахме законодателна програма, която беше възприета. Показахме управленска програма, която беше възприета. Вчера имаше хумористични коментари по нея, но като изключим хумора, съдържанието ѝ, съществото на това, което трябва да свършим за България, се оказва в огромната си част съгласно между двете политически сили", допълни още той.

Лорер посочи, че в ПП-ДБ като коалиция има различни мнения, които са добре дошли, защото "най-доброто се ражда в диалог и дебат". Той подчерта, че всички теми се дискутират на коалиционен съвет между формациите.

На въпрос възможна ли е бъдеща коалиция между ГЕРБ-СДС, ДПС и "БСП за България", Лорер отговори, че е възможно теоретично.

"Те го отричат в момента. Не вярвам това да е добро решение за България. В крайна сметка първият мандат още не е даден. ГЕРБ трябва да преценят по кой път да тръгнат", смята той.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

 

 

Новините от днес и със задна дата