вторник, 2 май 2023 г.

Студенти могат да кандидатстват за стипендии до 10 май, вижте при какви условия

istock 

"С близо 100 хил. лв. ще можем да подкрепим стипендиантите тази година. Процесът в момента е отворен и може да се кандидатства до 10 май". Това заяви пред БНР Лилия Мерджанова от Сдружение "Тук -там".
Средствата се събират целогодишно от членовете на "Тук-там клуб", като 25% от всеки членски внос отива във фонда за следващите стипендии.

Мерджанова посочи, че етапите за преглеждане на кандидатурите са 3:

"До 10 май - изпращане на кандидатурите. След това селектираните стипендианти по документи ще трябва да изпратят видео - как виждат те бъдещето си в България. Видеата ще бъдат прегледани от журито на фонда. Селектираните на последен кръг стипендианти ще имат и интервюта. След това е награждаването. То ще бъде на 13 юни".
 
Тя посочи, че ще има общи стипендии, които са без ограничение в сферата на обучението или държавата. Има обаче и специализирани стипендии, подкрепени от конкретни компании, каза Мерджанова и даде примери - стипендия за инженерство, стипендия за устойчиво развитие и стипендия за професии на бъдещето, които включват екология, опазване на околната среда, бионауки.

За 8 издания сме подкрепили 42-ма стипендианти, всеки от които се развива в различни сфери, отбеляза Мерджанова. По думите ѝ за тези години са инвестирани в стипендии близо 370 хил. лв. 

"Ние не ги подкрепяме само финансово. Ние сме голяма опора за тях, докато учат, но и след това като се върнат. "Тук-там", освен стипендия, е силна и голяма общност, която подкрепя после и за намиране на работа, и за реализация. Голяма част от тези стипендианти се развиват и работят за бъдещето на България", коментира още тя.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата