неделя, 30 април 2023 г.

Бащата на убитата от съпруга си Анита: Децата видяха всичко

  

Бащата и дъщерите на убитата от съпруга си Анита Димитрова откриват тялото ѝ преди в апартамента, в който е извършено жестокото престъпление, да пристигнат екипите на пернишката полиция. Това разказа пред Нова телевизия родителят на 43-годишната жена Васил.

По думите на възрастния мъж, 41-годишният му зет - Димитър Димитров, който е задържан и обвинен за убийството, му се обадил вчера около 4.15 часа сутринта.

"Звънна ми и ми каза, че е станало нещо много лошо. Аз и двете ми внучки (на 14 и 16 години - бел.ред) отидохме и знаете какво видяхме. Дъщеря ми беше цялата в кръв, лежи на пода. И радиаторът беше в кръв, дюшемето също. Децата видяха всичко, за съжаление. Той не ни пускаше да влезем в апартамента. Малката внучка имаше ключ", добави Васил.

Още преди да стигнат до местопрестъплението, една от дъщерите на Анита и Димитър се обажда на тел. 112. От години продължавал психическият тормоз от страна на Димитър. Болезнената ревност често се превръщала в насилие. И въпреки, че Анита се връщала в дома на родителите си, а Димитър имал ограничителна заповед, той все пак успял да я примами обратно. Родителите ѝ се опитвали да не позволяват това. 

"Искахме да си остане при нас, да не се връща при него. Децата не пожелаха да отидат с нея. Останаха при нас. През годините беше все едно и също. Избухлив. Не може да се контролира, когато пие. Съветвахме я да си остане при нас, но преди два месеца тя се върна пак при него. Димитър заплашваше, че ще се самоубие, ако не се върне. Пращаше клипчета как пие препарати, битова химия", разказва бащата на Анита. 

По-рано от прокуратурата в Перник съобщиха на брифинг, че 41-годишният обвиняем се е възползвал от правото си да не дава обяснения, но и не показвал, че се разкайва. Семейни конфликти, патологична ревност, спор за пари и употреба на алкохол са някои от версиите, по които работят разследващите. Димитров е имал газов пистолет. Преди време е направил опити за самоубийство, а оръжието му е иззето още след първия случай и дадено за експертиза, която да докаже дали по него не е правена интервенция. Преди около две години той е пострадал при трудова злополука на строеж. 

Бащата на жертвата пък обвинява себе си. И се надява други да не последват съдбата на Анита.

"Да внимават много. И да си пазят децата. Защото после е късно. Не могат да ги върнат. Един път изгубиш ли го - край. За мен животът няма смисъл вече", твърди Васил.

Съпругата му още не знае, че 43-годишната им дъщеря е поредната жертва на домашно насилие. 

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата