четвъртък, 27 април 2023 г.

Поради патологичната му ревност, Евгения е искала да се разведе със съпруга си година преди убийството

 Обвиняемият Орлин Владимиров

Продължават разпитите по делото за смъртта на 33-годишната Евгения Владимирова. Тялото на младата жена беше намерено миналия октомври в куфар в хвостохранилище край Перник. Подсъдим, че я е убил по особено жесток начин, е съпругът ѝ Орлин Владимиров. Като негов помагач прокуратурата обвини баща му - Пламен Владимиров. 

Днес пред Софийският градски съд показания дадоха приятелки на Евгения и мъжът, открил телефона ѝ.

"Евгения е споделяла за проблеми. Преди пандемията понякога е казвала, че се карат. Не е конкретизирала. Основно казваше, че той е ревнив. Знам, че се е опитвал да чете чатове в телефона ѝ. А по време на пандемията, проблемите се увеличават. Станал е обсебен от нея. Не искал да излиза без нея", разказа приятелката на Евгения.

Стана ясно отново, че Евгения е искала да се разведе със съпруга си около година преди убийството.

По думите на приятелки на убитата тя е споделила през юни 2021 г., че има и паралелна връзка с мъж, с който се вижда един или два пъти в седмицата.

В съдебната зала една от приятелките прочете и чат с обвиняемия Орлин Владимиров. Съобщенията са от деня след изчезването на Евгения. В него приятелката на убитата жена няколко пъти предлага да помогне с контакти на познат в ГДБОП, но Орлин отказва с претекст, че вече се работи по случая.

В залата стана ясно още, че телефонът на Евгения е бил изхвърлен в близост до спортна зала. Намерил го е случаен минувач, който също беше разпитан днес. Пред съда той каза, че първото нещо, което е направил, е да изхвърли сим картата, а след това занесъл устройството да го отключат, за да може да го използва.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата