събота, 22 април 2023 г.

Семерджиев не получил максимална присъда, защото катастрофата не била на пешеходна пътека

 Заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров 

                             Снимка: БТА

Заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров заяви в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS, че е удовлетворен от присъдата на Георги Семерджиев за това, че причини смъртта на двете млади жени на бул. "Черни връх" в София на 5 юли 2022 г.

Георги Семерджиев беше признат за виновен по общо пет обвинения и осъден на 20 години затвор.  Радвам се, че трудът, който положиха моите колеги от Националната следствената служба, даде резултат, какъвто очакваше обществото.

Не може да даваме оценка на работата на съда. Това ще направи Въззивният или Касационният съд. Лично за мен беше очаквана присъдата. Нямаше как да се отиде на максималното наказание, тъй като липсва един елемент - смъртта да е причинена на пешеходна пътека", обясни Тодоров. И допълни, че още през лятото е сезирал Народното събрание за това да бъде направена поправка в Наказателния кодекс.

"Беше внесен законопроект, но уважаемите народни представители не приеха елементарната поправка в Наказателния кодекс, която да даде възможност наказанието да е тежко, когато смъртта е причинена на тротоар или детска площадка. Още в деня след катастрофата, когато задържаха осъдения, казах, че най-важното е да докажем кой е управлявал колата. Ако е имало лице на задната седалка, нямаше как да остане живо", поясни зам.-директорът на НСлС.

По думите му следователите са свършили работата много добре и в кратки срокове. "Показахме на обществото, че съдебната система работи", каза още Тодоров.

Той коментира и новината, че Красимир Каменов - Къро е обявен за международно издирване от "Интерпол". По думите му българската прокуратура е предприела всички законови действия, които може.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата