събота, 22 април 2023 г.

Знаково уволнение заради скандалното интервю с Михаел Шумахер в Германия

 

Огромният скандал с фалшивото интервю на Михаел Шумахер очаквано породи сериозни последици за замесените.

Днес стана ясно, че Ан Хофман - главен редактор на изданието "Ди Актюел", е уволнена "с незабавен ефект".

А причината е, че именно тя бе посочена като отговорна за публикуването на интервю с Михаел Шумахер, генерирано от изкуствен интелект.

С уволнението директорът на издателката група, която стои зад списанието, се надява да се отърве от задаващото се съдебно дело, което от семейство Шумахер обявиха, че смятат да заведат.

"Тази статия бе проява на лош вкус, подвеждаща и не трябваше да бъде публикувана. Тя по никакъв начин не покрива журналистическите стандарти, които ние и нашите читатели очакваме. Главният редактор Ан Хофман, която е начело на списанието от 2009 година насам, бе освободена с незабавен ефект, Поднасяме извиненията си на всички засегнати", информира директорът на издателската компания Бианка Полман.

Както е ясно, от списанието първоначално твърдяха, че публикуването на интервюто цели да предизвика дебат около това дали здравословното състояние на Шумахер трябва да бъде пазено в толкова строга тайна.

Новините за личния живот на 54-годишния бивш ас на "Ферари" са изключително оскъдни, като той е ревниво пазен в семейното имение в Швейцария, където се възстановява след тежката черепно-мозъчна травма след инцидента със ски преди почти 10 години.

Един от много редките случаи, когато завесата бе повдигната, стана преди 2 години, когато съпругата Корина сподели в документален филм:

"Личното си е лично. Михаел винаги ни е защитавал, а сега ние защитаваме него".

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата