сряда, 12 април 2023 г.

Бъкингам: Принц Хари ще присъства на коронацията на крал Чарлз ІІІ без съпругата си Меган

  

Принц Хари ще присъства на коронацията на британския крал Чарлз Трети идния месец, но съпругата му Меган ще остане в Калифорния с децата им, съобщи говорител на Бъкингамския дворец, цитиран от световните осведомителни агенции.

Потвърждението на двореца идва след множество съобщения през последните седмици, че офисът на Чарлз се е свързал с Хари относно събитието.

Чарлз Трети ще бъде коронясан в Уестминстърското абатство в Лондон на 6 май на церемония, изпълнена с помпозност и пищност, основаваща се на традиции, датиращи отпреди 1000 години, припомня БТА.

Подготовката за събитието беше засенчена през последните месеци от разобличаващите разкрития на Хари за краля, за по-големия му брат принц Уилям и за други кралски особи, които се появиха в мемоарите на принца, в документален филм на "Нетфликс" и в поредица от телевизионни интервюта.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата