вторник, 25 април 2023 г.

Бургаската Френска гимназия „Г. С. Раковски“ отпразнува 135 години от своето създаване

 Бургаската Френска гимназия „Г. С. Раковски“ отпразнува 135 години от своето създаване

С впечатляваща атмосфера и богата празнична програма в Държавна опера - Бургас едно от най-старите бургаски училища – ПГРЕ „Георги С. Раковски“, отбеляза 135-ата годишнина от своето създаване.

„Повече от 130 години след полагане основите на едно от най-старите учебни заведения в нашия град, вие продължавате да показвате, че сте истински последователи на видния български възрожденец, писател, поет и журналист – Георги Раковски. Вярвам, че, ръководството, педагозите и учениците на Гимназия „Раковски“ ще продължат и в бъдеще да развиват и затвърждават традициите и доброто име на училището. Пожелавам ви здраве и още по-големи успехи в образователния процес!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Димитър Николов, който връчи неговият заместник Йорданка Ананиева.

Директорът на ПГРЕ „Г. С. Раковски“ Радостина Георгиева поздрави гостите на празника и заяви, че учебното заведение ще продължи своя устрем към постигането на още повече успехи.

По време на концерта възпитаниците на Гимназия „Г. Раковски“ показаха, че освен отлични ученици, притежават и много таланти в изкуството, музиката и танца. Индивидуални изпълнители, групи и състави от различните класове представиха разнообразни латино и модерни танци, и песни от различни музикални жанрове.

На празника присъстваха още началникът на Регионалното управление по образование – Бургас Петя Петрова, ректорът на Бургаския свободен университет проф. д-р Милен Балтов, директорът на ОУ "Елин Пелин" Пепа Запрянова, много преподаватели, родители и гимназисти.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата