вторник, 14 март 2023 г.

Задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията

Задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди това е залавяна да шофира с наркотици. Не е нещо толкова необичайно. Всякакъв род хора, от целия ЕС, се намериха тука да превозват мигранти. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Бременната в седмия месец жена е заловена да превозва четирима нелегални мигранти в района на Хасково. Заедно с нея са арестувани са още двама души - един военен, който е шофирал пилотен автомобил, както и още едно цивилно лице, което се е возило до жената. В автомобила на бременната на задната седалка имало трима нелегални мигранти, четвъртият бил в багажника.

Демерджиев уточни, че арестите са следствие на разработка на Военна полиция, а бременната и военният са следени отдавна. 

Министърът на вътрешните работи отново отправи призив към следващия парламент да повиши наказанията за каналджийство.

"Три текста в Наказателния кодекс да бъдат преработени така, че тези хора да бъдат възпрени. Една такава превенция би помогнала страшно много. Миналата седмица бях на Съвет в Брюксел. Там усилията ни се оценяват високо. Оценява се това, че ние възпрепятстваме много хора да не преминат през нашата територия, за разлика от Италия, например, където разполагат с много повече ресурси, но там трафикът на хора расте, а при нас намалява.

Имайте предвид, че натискът у нас е безпрецедентен и това го казвам, защото в пъти повече са желаещите да проникнат на наша територия, а много малка част от тях успяват. И понеже ние ги преследваме и залавяме, това става обществено достояние и създава впечатлението, че има повече мигранти. Но няма, уверявам ви! Толкова малко България не е пропускала в нито един момент", заяви Иван Демерджиев.

Той допълни, че България вече е получила от ЕС над 141 млн. евро за охраната на границата с Турция.

"Сега се водят преговори за техническото обезпечаване на тези 110 км от границата, които не са обезпечени. Имаме уверение, че ще получим автомобили, финансиране за нови щатни бройки и средства за техническа защита както по земя така и по въздух", поясни Демерджиев.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата