70-годишен мъж се самоуби, след като скочи от скала "Невястата" край Смолян, съобщиха от Областната дирекция на МВР в родопския град.

Сигналът в полицията, че смолянчанинът е напуснал дома си, като е заплашил, че ще отнеме живота си, е подаден вчера преди обяд от сина му. Започнало е издирване от екипи на МВР и пожарната. Вдигнат е и дрон, с който около 17 часа е забелязано тяло в подножието на "Невястата".

На място е извършен оглед. Трупът на пенсионера е откаран за аутопсия в Съдебна медицина. Все още не е ясно дали мъжът е имал здравословни проблеми и какво го е накарало да сложи край на живота си.

Това е второто самоубийство за последната година със скок от скалата, която е един от символите на Смолян. В началото на април м.г. 30-гoдишнaтa Mиpeлa C. oт Cмилян полетя от "Невястата" и издъхна на място. Младата жена взела крайното решение, малко след като била диагностицирана със сериозно заболяване. 

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo